Το Οινοποιείο Volcanwines και το Μουσείο Οίνου βρίσκονται στην περιοχή του Βόθωνα στον δρόμο προς την παραλία Καμάρι στην Σαντορίνη. Οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γρηγόρη & Δημήτρη Κουτσογιαννόπουλου το 1870.

 
Σήμερα τέσσερις γενιές μετά εξακολουθεί να λειτουργεί με την φροντίδα και την επίβλεψη του σημερινού ιδιοκτήτη του Γιώργου Κουτσογιαννόπουλου.
 
Σύγχρονα μηχανήματα από ανοξείδωτο χάλυβα αντικατέστησαν όπως είναι φυσικό τα σκεύη και τα εργαλεία. Η οινοποίηση των κρασιών πραγματοποιείται στο παραδοσιακής αισθητική και σύγχρονης λειτουργικής υποδομής κτίριο που στεγάζει την μονάδα παραγωγής και το εντυπωσιακό μοναδικό υπόσκαφο Μουσείο Οίνου.
 
Το μοναδικό υπόσκαφο Μουσείο Οίνου 8 μέτρα κάτω από την γη και συνολικού μήκους 300 μέτρων σε σχήμα λαβύρινθου παρουσιάζει την ιστορία του κρασιού και την ζωή του Σαντορινιού αμπελουργού από το 1660 έως το 1970. Με αναπαραστάσεις από κινητά και ακίνητα ομοιώματα, αυτόματη προσωπική ξενάγηση σε εννιά γλώσσες ο επισκέπτης περιηγείται στην ιστορία του κρασιού.
 
Για όλους τους επισκέπτες μας από την φετινή χρονιά σχεδιάζουμε και διοργανώνουμε επισκέψεις ξενάγησης στο οινοποιείο και τους προκαλούμε να συμμετάσχουν σε ημερήσιες εκδηλώσεις όπως:
 
Σαντορινιό γλέντι
Ημερήσια γλέντια κρασιού και διασκέδασης
Σεμινάρια οινοποιίας στον αμπελώνα σε στυλ πικνίκ
Γευστικές δοκιμές κρασιού και διαγωνισμοί με εκπλήξεις
Συμμετοχή στον τρύγο
Ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου
Ελάτε να περάσουμε όμορφες στιγμές και να μάθουμε τα πάντα για τα μεθυστικά αρώματα του κρασιού και τις μοναδικές αισθήσεις που διεγείρονται στην μαγευτική αυτή γωνιά του Νότιου Αιγαίου.
 
Επικοινωνήστε με το τμήμα υποδοχής, ενημερωθείτε για τα προγράμματα και τις τιμές και δηλώστε συμμετοχή.