Ο αγροτουρισμός ως ήπια μορφή βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και πολυδραστηριότητας στον αγροτικό χώρο, εμφανίζει τα τελευταία χρόνια αυξημένη ζήτηση, ιδιαίτερα από τουρίστες υψηλών απαιτήσεων που δεν καλύπτονται από τις συμβατικές μορφές τουρισμού και αναζητούν εναλλακτικές εμπειρίες. 

 
Ο αγροτουρισμός προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να γνωρίσει τις αγροτικές περιοχές, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και την καθημερινή ζωή των κατοίκων, τα πολιτισμικά στοιχεία και τα αυθεντικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση. Εκτός από την ψυχαγωγία, φέρνει τον επισκέπτη σε επαφή με τη φύση και με τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο, στις οποίες μπορεί να συμμετέχει,  και να νοιώσει τη χαρά της περιήγησης, της γνώσης και της ανακάλυψης.
 
Μέσα από τον αγροτουρισμό κινητοποιούνται παράλληλα και οι παραγωγικές, πολιτισμικές και αναπτυξιακές δυνάμεις ενός τόπου, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο περιβαλλοντική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου.
 
Γνωρίστε από πρώτο χέρι τη διαδικασία παραγωγής αγροτικών προϊόντων όπως η φάβα, το κρασί κ.ά. μέσα από θεματικές εξορμήσεις στην ύπαιθρο της Σαντορίνης που πολλές φορές καταλήγουν και σε μια γαστρονομική έκπληξη.
 
Οι περισσότερες από τις βιωματικές δραστηριότητες εκτελούνται σε σταθερή εβδομαδιαία βάση από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο και κατά παραγγελία τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου. Για τη συμμετοχή απαιτείται να προηγηθεί επικοινωνία με το τμήμα πωλήσεων ή το τμήμα υποδοχής και κράτηση θέσης.